Landelijke politiek

Voordat ik Statenlid werd ben ik van 2009 tot 2018 actief geweest in de Commissie Landelijke Politiek binnen de VVD afdeling Groningen. De commissie verzorgde discussie en debat voor alle leden van de afdeling Groningen en de omliggende gemeenten rondom thema´s die juist niet specifiek alleen met de Gemeente Groningen te maken hebben. Dit gebeurde door het organiseren van bijeenkomsten, presentaties en debatavonden, al dan niet gecombineerd met de liberale borrels van de afdeling. Ook hebben we regelmatig een buitenlandse (politiek inhoudelijke) reis georganiseerd. Van 2011 tot 2018 ben ik voorzitter geweest.

Rondleiding RWE Centrale (in aanbouw) (2011) Rondleiding RWE Centrale (in aanbouw) (2011)

Activiteiten

Onder meer: Debatavond Vrijheid van Meningsuiting (Peter den Oudsen), Debatavond Defensiebeleid (André Bosman), Werkbezoek RWE (Eemshaven), Debatavond Groninger Forum, Debatavond “Bezuinigingen bij de politie”, diverse bezoeken Tweede Kamer en Nieuwspoort, Werkbezoek Groningen Seaports (Eemshaven), Debatavond Elektronisch Patiëntendossier, Debatavond Cultureel Beleid (Arno Rutte en Grand Theatre Groningen), Debatavond Ontwikkelingshulp, Presentatie en debat TeldersStichting (Patrick van Schie), Debatavond Europese Unie (Mark Verheijen), Debatavond Regelgeving Banksector, Debatavond Ondernemerschap (Hennie van der Most), Debatavond Zorg (Arno Rutte en 3 zorgondernemers), analyse en presentatie van diverse verkiezingsuitslagen. bezoek uitslagenavonden VVD Tweede Kamer Verkiezingen in Scheveningen.

Rondleiding en discussie cultuur in Grand Theatre met Paul Smelt en Arno Rutte (2014) Rondleiding en discussie cultuur in Grand Theatre met Paul Smelt en Arno Rutte (2014)

Discussie

Onder meer: Presentatie en Discussie Wet Werken naar Vermogen, Presentatie en Discussie Libertarische Partij (Harry van Dijken, Victor van der Sterren), Liberale overwegingen (Prof. Ankersmit), Presentatie en discussie arbeidsmarkt Noord Nederland (i.s.m. UWV).

Straatsburg

In 2014 zijn we een aantal dagen naar Straatsburg geweest. We hebben een bezoek gebracht aan het Europees Hof van de Rechten van de Mens, een bezoek aan Raad van Europa. Daarnaast hebben we een rondleiding gehad bij het Europees Parlement (ontvangen door Jan Mulder) en hebben we een plenaire vergadering bijgewoond..

Reis naar Brussel (2012) Reis naar Brussel (2012)

Brussel

In 2012 zijn we naar Brussel geweest. We hebben een plenaire vergadering Europees Parlement bijgewoond, een rondleiding gehad in het Europees Parlement, zijn op bezoek geweest bij het Huis van de Nederlandse Provincies en een hebben de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie bezocht.